PRP/PRF behandlingar

Vad är PRF?

PRF är injicerbart Platelet Rich Fibrin och är en andra generationens koncentrat av blodplättar och som inte använder sig av antikoaguleringsmedel och aktivator.

Fibrinet i PRF bygger ett tredimensionellt nät ungefär som en byggnadsställning.

Aktiverade blodplättar och stamceller fastnar i fibrinnätverket och utsöndras långsam i upp till 12 dagar jämfört med PRP där det sker under några timmar.

PRF innehåller inga främmande ämnen som antikoaguleringsmedel eller en speciell aktivator.

PRF omvandlas snabbt till gel som fungerar som en filler.

PRF bygger volym och håller som syntetiska filler efter upprepad behandling.

Behandlande område t ex läppar med PRF blir jämnt och fint utan klumpar och ger lyster.

PRF är 100% naturligt alternativ till syntetiska fillers. Ett naturligt val för dig som är gravid, har allergiska problem och inte gillar att behandlas med kemiska substanser.

Skillnaden mellan PRP och PRF?

Både PRP och PRF förbereds genom att ta blodprov från patienten.

Men hur den hanteras efteråt skiljer de två.

PRF centrifugeras med lägre hastighet och under kortare tid så att gränserna mellan de olika lagren inte blir så tydliga som vid PRP.

Blodplättar är mycket ömtåliga och förstörs lätt vid centrifugering med hög hastighet.

Den lägre hastighet gör att färre celler skadas och förstörs och många viktiga beståndsdelar i blodet finns kvar i PRF som t.ex. leukocyter och mesenkymala stamceller (en typ av stamceller). Dessa har en stor effekt på behandlingen.

Kan man kombinera PRF med andra behandlingar?

Absolut, man kan kombinera den med filler, serum, peelingar och microbotox.

PRF injiceras på samma sätt som fillers och passar också för microneedling.

Behandlingsområden med PRF?

  • Hår
  • Tear through, mörka ringar
  • Hudföryngring
  • Ger mer volym
  • Sår och ärr
  • Smärtlindring vid artros i knän, höfter, axlar etc
  • Vaginal hälsa och utseende

Plasma Lips

PRF bygger volym och håller lika länge som syntetiska filler. Man injicerar totalt ca 2ml.

Du får en volym direkt med den försvinner delvis efter 2-3 veckor. Men om behandlingen upprepas 2-3 gånger med 4.6 veckors mellanrum kommer din ursprungliga volym i området av vara tillbaka på samma nivå som i 20 års åldern. Jämnt och fint utan klumpar och med en ungdomlig lyster.

Om man vill ha mer volym kan den efterjusteras med en syntetisk filler. För de som vill ha resultat direkt kan man blanda plasman med filler i samma spruta.

Tear Through, Under ögonen

Huden under ögonen är oftast mycket tunn och skör framförallt hos kvinnor. Filler löser volymförlusten men inte hudkvaliteten och ger ingen lyster.

PRF löser bägge. Vi börjar därför med PRF 1 eller 2 gånger med en månads mellanrum. Därefter kan vi använda filler för de eventuella sista korrigeringarna.

Vad är PRP?

PRP eller vampyr behandling, en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av elastin och kollagen fibrer.

Hur fungerar PRP?

Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar vars huvuduppgift är att stoppa blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering vilket leder till en kompletterande koagelbildning som täpper igen de öppna sår som uppstått. Bland dessa tillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blod-stamceller och stimulerar dessa till att växa och delar sig och därigenom föröka sig. Och även till celler som bygger upp fina kärl.
Med Prp får man högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfaktorer.

Hur utför man en PRP behandling?

Blodprov tas som en vanlig provtagning, sedan läggs provrören i en Centrifuge som ska centrifugeras med en hög hastighet i antal minuter. Därefter separerar man plasman från blodet som kan utföras antingen med microneedling eller kan injiceras med mesonålar på önskade området. Oftast är det avslappnande att avsluta prp behandlingen med en skön fuktmask eller Collagenmask. Hos oss erbjuds kombination av monotrådar med prp/prf till både hår och hud vilket gör behandlingen dubbelt så mycket effektivt.

Hur ofta en PRP/PRF behandling ska göras?

Man rekommenderar att göra prp/prf behandlingen 3 gånger, 1 behandling per månad. Om man gör prp/prf behandling på hår rekommenderas 5 behandlingar då hår krävs längre behandlingskur och effekten av prp/prf är olika hos olika personer vid varje behandling. När man gör alla prp/prf kuren klar kan den göras som påfyllning 2 gånger om året, d.v.s. en gång före sommar och en gång före vinter.